Lees hier het eerste hoofdstuk


Introductie Cora Sanders

Hallo, mijn naam is Cora Sanders en ik ben wat ze noemen, een beginnend schrijver. Dat vind ik een grappig begrip, want het klinkt alsof ik voor het eerst in mijn leven nu een letter op papier zet.

Schrijven doe ik het grootste deel van mijn volwassen leven al, in mijn dromendagboek en in een grijs verleden het materiaal voor cursussen en lezingen over dromen. Het grote verschil met toen is dat ik nu iets geschreven heb wat gepubliceerd is – weliswaar in eigen beheer, maar toch - en hopelijk door een breed publiek gelezen zal gaan worden. Ja, wat dat betreft heb ik behoorlijk ambitieuze plannen.

Mijn debuutroman ‘Dromen over Moord’ is ontstaan uit een combinatie van drie grote interesses, waarvan dromen de belangrijkste is. Dromen hebben een grote invloed op mijn leven. Ik droom graag weg en ik droom ook veel. Ik ben dus letterlijk en figuurlijk een dromer. Daarnaast heb ik een grote belangstelling voor de psyche van de mens en ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit.

Via het boek wil ik de boodschap uitdragen dat wij – de mens – bewustzijn zijn en ons lichaam het vervoersmiddel. Het is mijn missie om mensen aan te zetten voor zichzelf te denken, zodat iedereen een individu durft te zijn dat op levensvragen naar een eigen antwoord zoekt. Ik heb het boek dus niet geschreven met de bedoeling mijn overtuigingen aan de lezer op te dringen. Ik vind dat aan de begrippen spiritualiteit en paranormale verschijnselen geen eenduidige definitie te geven is, of zoals een van de personages in het boek het verwoordt: ‘Het heeft geen zin om erover te bekvechten, want uiteindelijk heeft iedereen gelijk en in dat gelijk zit onmiddellijk het ongelijk voor een ander’. Ik heb geprobeerd het boek zo te schrijven dat het mensen aanzet na te denken over de waarde van ons innerlijk leven: onze gedachten, gevoelens en dromen. Wat anderen (lees: de meerderheid) denken en vinden, heeft vaak meer waarde dan onze eigen gedachtes erover. Dat hoop ik te veranderen. Ik weet het, alweer zo’n ambitieus plan.

Door het bovenstaande is het niet verwonderlijk dat het basisidee van 'Dromen over moord' uit een droom tevoorschijn is gekomen, waar ik zelf over door ben blijven dromen en uiteindelijk besloten heb het verhaal op te schrijven. Dit is de eerste keer dat ik dat gedaan heb, want ik heb nog nooit eerder een boek geschreven, wat van mij een beginnend schrijver maakt. Grappig dat ik met die term mijn introductie zowel begin als eindig :)